IN-MOTION fysiotherapie is weer toegankelijk

Vanaf 6 mei gaat IN-MOTION zijn activiteiten binnen de eerste lijn fysiotherapie opschalen.

De Corona-crisis heeft in een maand tijd grote gevolgen gehad voor de gezondheidszorg. Dit geldt ook voor onze fysiotherapiepraktijk. Na weken van uitstellen van behandelingen op de praktijk, gaan wij deze in fases weer opstarten.

Voor vele klanten van ons zijn de behandelingen in maart per direct opgeschort geweest, terwijl zij de nodige hinder van hun klachten ondervonden. Sommigen konden verder geholpen worden via e-Health toepassingen (oa videobellen) en met oefenschema’s. Echter een groter aantal van hen waren het meest gebaat bij manuele technieken.

De noodzaak voor zorg voor bovenstaande patiënten neemt toe. Nog langere uitstel van behandeling zou tot onnodig langdurige klachten en beperkingen kunnen leiden.

Daarnaast pakken huisartsen en ziekenhuizen de reguliere zorg weer geleidelijk aan op. Zij zullen gaan doorverwijzen naar de eerste lijn fysiotherapie voor revalidatie en andere behandel trajecten.

We hebben maatregelen getroffen en de praktijkruimte en werktijden aangepast om te voldoen aan de eisen van het RIVM. In de periode tot eind juni breiden we onze werkzaamheden weer uit tot volledige capaciteit.

Helaas is op dit moment de locatie Thebe Heuvel aan de Donatello nog niet toegankelijk voor ons.

De activiteiten binnen de paramedische fitness blijven voorlopig opgeschort tot september 2020, conform de beslissing vanuit de overheid.

Uiteraard blijven wij voor iedereen telefonisch, via e-mail of e-health toepassingen bereikbaar om vragen te stellen, adviezen over zelfbehandeling van klachten te krijgen en dergelijke.

Veiligheid voorop

Om het doorstarten van de praktijk op een veilige en een verantwoorde wijze te laten verlopen, hebben wij de nodige maatregelen getroffen met betrekking tot de inrichting van onze praktijk. Er zijn speciale regels opgesteld. Dit alles met in acht neming van de veiligheidseisen vanuit het RIVM en onze beroepsvereniging KNGF.

We hebben inmiddels voor patiënten en onze medewerkers een veilige werkomgeving gecreëerd. U wordt verzocht de aanwijzingen van onze baliemedewerkers en de fysiotherapeuten goed op te volgen.

Maatregelen:

 • Om zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de wandelgangen en in de wachtruimte te hebben, passen wij de werktijden van de therapeuten aan.
 • De 1,5 meter regel wordt overal toegepast en wordt met signalering benadrukt.
 • U wordt dringend verzocht pas op de afgesproken tijd binnen te komen. Na afloop van de behandeling verzoeken wij u het pand meteen te verlaten.
 • In de praktijk mag een patiënt in beginsel niet worden vergezeld door een partner of begeleider. Uitzondering kan gemaakt worden voor bijvoorbeeld kinderfysiotherapie of taalproblemen. Indien toch noodzakelijk: hanteer dan de 1,5 meter afstand
 • Onze medewerkers dragen mondkapjes. Tijdens de behandeling dient u zelf een eigen mondkapje te dragen.
 • Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren. Hiertoe staat bij de ingang binnen een tafel met desinfectans. Schudt geen handen en nies of hoest in uw elleboog.
 • U wordt verzocht zelf meerdere handdoeken mee te nemen en een eventuele hoeslaken.
 • Bij behandeling in de thuissituatie is er in beginsel, naast de patiënt, niemand in de ruimte aanwezig zijn. Indien noodzakelijk hanteer de 1,5 meter afstand
 • Er kan niet geoefend worden in de zaal zonder afspraak of zonder begeleiding van een fysiotherapeut.
 • U wordt verzocht zich zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen indien u komt voor oefentherapie
 • Wij zullen na iedere behandeling de bank, deurklinken en andere contactoppervlakken desinfecteren. Vanwege deze hygiëne maatregelen zullen de behandelingen maximaal 20 minuten duren. Mede ook om een veilige wisseling van patiënten mogelijk te maken.

Ten slotte vragen wij u nadrukkelijk geen afspraak te maken of uw reeds gemaakte afspraak af te bellen wanneer u de volgende symptomen vertoont:

 • (neus) verkoudheid, hoesten, kuchen of veelvuldig niezen, keelpijn, verhoging (tot 38 gr) of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, extreme vermoeidheid, je ziek voelen en/of diarree.
 • Iemand in zijn/haar huishouden heeft die koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Zelf of iemand in zijn/haar huishouden in de afgelopen 14 dagen positief getest is op het nieuwe coronavirus.

Neem gerust contact op voor meer informatie via telefoon 076 – 521 89 13 of via e-mail: info@in-motionbreda.nl

We hopen zo u goed van dienst te kunnen blijven en deze crisis tot een goed einde te brengen.

Team IN-MOTION